FRIPTURA DE PUI CU MIERE DE ALBINE


INGREDIENTE: 4 linguri de miere, 1 linguriţă de piper, 2 linguri ulei de măsline, o lămâie, sare, piper, 2 linguri de coniac, nucşoară, un pui sau pulpe de pui

MOD DE PREPARARE Se încălzeşte cuptorul se face un mix din mierea încălzită, nucşoara, piperul, uleiul şi coniacul.

Amestecul obţinut se pune într-un bol mare, în care se aşează carnea de pui. Vasul se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la marinat la temperatura camerei pentru aproximativ 30 de minute.

Într-o tavă se pun feliile de lămâie iar deasupra lor se aşează bucăţile de carne, se periază cu mixul de condimente, şi se bagă la cuptor la foc potrivit. După de 20 de minute, carnea se întoarce şi se mai lasă încă 10-15 minute.

Tava se scoate din cuptor, se acoperă cu hârtie de aluminiu şi se lasă la răcit timp de 10 minute.

Lasă un comentariu